Navigation Menu+

Килим

Posted on Nov 18, 2017 | 0 comments

Килим

Ткаењето е уметност која беше успешно практикувана сé од најраните периоди. Основата на ткаењето е во создавање текстил со соединување  на вертикалните и хоризонтални нишки. Килимите се изработени по принципот лито ткаење, или мазно ткаење. Тука не постојат јазли, туку шарите, дизајнот се гради низ разни преплети по хоризонтала или пак градење по форма од дизајнот. Ги изработуваме на хоризонтален разбој кои има одредена ширина а должината нуди различни и поголеми димензии.

@dijanatomikphotography

Submit a Comment


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea-php54) in Unknown on line 0