Navigation Menu+

Рачно ткаење

Posted on Nov 18, 2017 | 0 comments

Рачно ткаење

Вештината на јазлувани теписи и  ткаење по примерот на персиски чвор во Македонија се негува повеќе од 60 години. Вредните раце на ткајачките изработуваат 120.000 чвора на 1 квадратен метар. Во природни материјали, основата (ресите) во 100 % памук и чворовите во 100 % волна ја дополнува вредноста на макотрпно исткаеното парче тепих. Со рачно перење на исткаениот тепих, волната и боите добиваат сјај.

Submit a Comment


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/komradrug/public_html/wp-includes/functions.php on line 4339