My website is under construction

Navigation Menu+

Перници

Posted on Nov 18, 2017 | 0 comments

Перници

Перниците се нова колекција на производи на Комрад-Дизајн кои беа направени за изложбата “Анти – индустријал” во Галеријата Акантус.

Перниците и теписите се многу стар елемент на дополна на мебелот. Во минатото се правеле во големи димензии, со кожа и служеле како седало или табуретка. Со текот на времето, димензијата се намалува и се употребуваат различни материјали и пристапи во изработката.

Со различните димензии и форми и мотивите кои дизајнерката ги употребува, создава неколку линии на колекции перници. Материјалот е збогатен и освежен со рачно печатени мотиви на платно во техника на висок печат.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2072240496341224.1073741843.1930911790474096&type=1&l=074ce6281a” bottom=”90″]

Submit a Comment